Op zoek naar huis van doorn?

 
huis van doorn
Wat zal er met Huis Doorn gebeuren? De Nieuwsbode Heuvelrug. persgroep-logo.
Het ging nu juist om dit verzoek 1947. De Nederlandse Regering vroeg zich af wat er met Huis Doorn moest gebeuren, maar inmiddels was het een plaats van grote historische waarde waarvan het Nederlandse Volk slechts weinig wist. Men kon denken de schatten van het landgoed te verkopen en Huis Doorn op te doeken.
Doorn, Park Huis Doorn Vastgoed Rijksvastgoedbedrijf.
In het park en het woongebouw van Huis Doorn zijn vele sporen uit het verleden terug te vinden zoals de toren van het voormalig kasteel de gracht van de ridderhofstad en de glooiende gazons van het landschapspark. Dankzij de laatste Duitse keizer, Wilhelm II, is Huis Doorn wereldberoemd.
Kasteel Huis Doorn.
Daarvoor zal de Nederlandse Staat een subsidie blijven verstrekken, zodat de basis voor de exploitatie van Huis Doorn verzekerd blijft. Huis Doorn is gemakkelijk te bereiken. Het ligt rechts van de weg, die vanuit het centrum van Doorn in de richting Cothen leidt.
De Oranjerie.
Schitterend gelegen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vormt De Oranjerie onderdeel van het park van Huis Doorn. Op deze prachtige, groene evenementenlocatie in het midden van het land ontvangen wij u graag voor een kop koffie, lunch, besloten diner, borrel, receptie, feest, bruiloft of vergadering.
TENTOONSTELLING: Huis Doorn WOI Historisch Nieuwsblad.
Toch heeft ons land indirect wel onder de strijd geleden. Daarover gaat de nieuwe, permanente expositie in de voormalige garage van Huis Doorn. De makers van de tentoonstelling stonden voor een lastige taak: hoe vertel je het oorlogsverhaal van een land dat niet bij de gevechten betrokken was?
Kerstfair Huis Doorn: win 2 vrijkaarten voor sfeervolle winterfair Seasons.
Vier dagen lang wintershoppen en inspiratie opdoen voor de feestdagen. In de lanen van Huis Doorn Op de Utrechtse Heuvelrug kun je van 13 tot en met 16 december heerlijk struinen langs ruim 100 stands en genieten van live gezongen Christmas Carols, duizenden lichtjes en gezellige terrasjes.
Museum Huis Doorn.
Huis Doorn is tegenwoordig een museum en één van de mooiste kastelen in de provincie Utrecht. Huis Doorn dankt zijn bekendheid vooral aan de Duitse ex-keizer Wilhelm II. Wilhelm vlucht na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog naar het neutrale Nederland en koopt Huis Doorn in 1919.
Museum Huis Doorn Museumtijdschrift.
In het 35 hectare grote park is de prachtige rozentuin een bezoek waard en in de Oranjerie is een gezellig restaurant gevestigd. Huis Doorn is tot 2018 de officiële plaats van herinnering in Nederland van de Eerste Wereldoorlog. Hiervoor is de voormalige garage van de keizer verbouwd tot het tentoonstellingspaviljoen Nederland en de Eerste Wereldoorlog.

Contacteer ons